Waterurn B.V. - De werking van de waterurn t.b.v. asbestemming

 

Natuurlijke werking van de waterurn

De waterurn is een stijlvolle bronzen bol op een buis van ongeveer anderhalve meter. U kunt de bol in uw eigen tuin plaatsen. De waterurn biedt ruim voldoende ruimte voor de as van de overledene. Een tweede bijzetting is, ook na jaren, mogelijk. Dankzij het gepatenteerde doseersysteem leidt het hemelwater de as heel geleidelijk naar de aarde. De as daalt via de buis langzaam in de grond. U bepaalt zelf wanneer het proces start, dat kan ook later ingesteld worden. Het teruggeven van de as aan de aarde via het hemelwater duurt ongeveer tien jaar. Dat heeft ook te maken met de hoeveelheid regen die in de jaren valt. Dankzij de waterurn heeft u alle tijd om op uw eigen, persoonlijke manier om te gaan met uw herinneringen. Een puur en natuurlijk afscheid…

 

Werkwijze

Gepatenteerd systeem

De waterurn heeft een doorsnede van zo'n veertig centimeter. In de bol bevinden zich meerdere compartimenten. Het onderste compartiment kan de as van twee personen herbergen. Het hemelwater sijpelt door twee smalle, cirkelvormige gleuven geleidelijk naar binnen en komt zo in contact met de as. Door een speciaal, gepatenteerd systeem wordt de as heel geleidelijk met het water afgevoerd en afgegeven aan de aarde. Na verloop van jaren verandert de bol vanzelf van een urn in een dierbaar en gedenkwaardig tuinornament.

Plaatsen van de waterurn

Als u gekozen heeft voor de waterurn, dan maken wij een afspraak met u om de as bij te zetten en de waterurn bij u thuis te plaatsen op het moment dat u dat wilt. Na het plaatsen van de as en de montage door onze medewerkers kan de waterurn in principe niet meer geopend worden. Dat is wel zo’n prettig en veilig idee. Onze medewerkers zijn wel in staat om het proces van afgifte aan de aarde op uw aangeven te starten en kunnen helpen bij een bijzetting.